Erik Van Looy

Met zovele seizoenen van ‘De slimste mens’ op de teller, blijft Erik Van Looy nog altijd een controlefreak. Hoewel het volgens een interview in Humo, gedurende de jaren toch wel wat veranderde.

“Over wat ik zelf moet doen wel”, legt de presentator uit. “Verder laat ik het allemaal gebeuren. Dat was ooit anders.

Zo wist hij vroeger tot in detail wat hij aan de jury zou vragen en kende hij bij voorbaat hun antwoord. Dat is niet meer zo.

“Ik vind het zelfs leuk”, verklapt Erik in Humo. “Dat zijn alleen maar kostbare mogelijkheden om extra humor, extra verrassingen en extra chaos te genereren.”

Dat hij graag zelf voor de nodige chaos zorgt is een restant van de filmrubriek die Erik Van Looy ooit had in ‘De laatste show’. “Daarin deed ik niets anders dan onnozele vragen stellen. In het echt doe ik dat raar genoeg ook”, besluit hij lachend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.