Mathias Coppens heeft al twee tieners in huis maar zit nu terug met een baby. Zijn jongste zoontje is nu 10 maanden en dus zit de presentator terug tussen de luiers. “Ik dacht dat ik het na meer dan tien jaar verleerd had, maar dat blijkt allesbehalve het geval te zijn. De vergelijking met fietsen is niet vergezocht, want eenmaal je het honderd keer gedaan hebt, blijft het in je vingers zitten.”

Mathias heeft er natuurlijk al een heel leerproces opzitten met zijn twee andere kinderen al merkt hij wel een groot verschil. Bij een derde ga je ook veel relaxer om met alles en leef je niet meer volgens de klok van je baby. “Dat ik daar nu veel meer ontspannen mee omga, maakt het vaderschap voor mezelf veel leuker. En die rust straal ik ongetwijfeld ook af op mijn kinderen.” Zegt hij aan ‘Primo’. Hij geniet er ook enorm van om te zien hoe zijn twee oudste kinderen omgaan met hun kleine broertje.” Hen zien wegsmelten wanneer ze Gust in hun armen nemen, dat vind ik werkelijk magisch. Het is echt heerlijk om te merken dat Marcel en Lowis het puber zijn dan even achter zich laten en zich met elke vezel van hun lichaam ontfermen over dat kleine bundeltje geluk.” Vertelt de presentator. 

Na zijn scheiding enkele jaren terug wilde hij een hechtere band met zijn kinderen en die lijn trekt hij ook door naar zijn jongste. Hij was al enige tijd bezig om een betere werk-privé balans te vinden. Iets dat niet evident is met zijn productiehuis ‘Roses are Blue’. Toch probeert hij nu meer dan ooit te letten op het aantal uur dat hij werkt.  “En ik probeer zinvol om te gaan met de tijd die ik met mijn kinderen doorbreng. Ik denk dat die klik er enkele jaren geleden gekomen is.”, aldus Mathias. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.