Op zeer jonge leeftijd verloor hij zijn vader en zijn mama bleef met alle kinderen achter. Een zorgeloze jeugd is het dus nooit echt geweest voor Jean-Marie Pfaff. Toch blikt hij er niet enkel met weemoed op terug. Alhoewel er ook zeer trieste momenten waren die hij nooit zal vergeten.

Na de dood van zijn vader moest hij met andere ouders meerijden naar het voetbal. Eerst moest ik te voet naar het huis van die ploegmaat, een kilometer of twee stappen. En het regende. Zijn vader brieste: ‘Gij zijt te nat en te vuil, gij komt mijn auto niet in.’ Hij reed voort en liet mij staan. In de regen”, vertelt Jean-Marie Pfaff aan Humo.

“Ik denk niet dat ik mijn vader ooit meer gemist heb dan op dat moment. Huilend ben ik voortgestapt naar het plein waar we moesten sjotten. En ik heb toch mijn match gespeeld”, bekent hij openhartig.

De man zelf heeft hij er nooit meer mee geconfronteerd. Maar een paar jaar geleden, na een begrafenis, kwam een man op hem afgestapt en heeft hem toen verontschuldigd voor het gedrag van zijn vader destijds.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.