Jacotte Brokken presenteerde haar eerste VRT-weerbericht op 3 april 2023. Sindsdien brengt ze voor de openbare omroep twee dagen per week het weerbericht op radio, tv en online. Op haar werk kreeg ze al heel wat reactie, zowel positief als minder positief.

Feedback van haar grote voorbeeld bleef echter tot op heden uit. En dat grote voorbeeld is uiteraard Frank Deboosere, het weericoon dat twee weken voor haar tv-debuut na ruim 35 jaar met pensioen ging en afscheid nam van het scherm.

“Ik denk dat het voor Frank gewoon een afgesloten hoofdstuk is”, laat ze optekenen in Dag Allemaal, waar ze verrassend genoeg ook onthult zelf niet naar het weerbericht te kijken. Dat komt immers op het scherm op een moment dat ze niet voor tv zit. “Ik hoor mensen vaak zeggen dat ik het goed doe, maar ik kijk er niet naar”, aldus Jacotte.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.