Ze discussiëren geregeld

Aaron Blommaert is druk bezig met het timmeren aan een mooie carrière. Dat harde werken heeft hij van geen vreemden. Zijn vader is schepen van de N-VA in Aalst. Een job die vooral niks voor Aaron zou zijn.

“Ik wil mensen samenbrengen, niet verdelen En geen enkele politicus of politica wordt door iedereen graag gezien. Als ze ooit zo iemand vinden, moeten ze die meteen aan de top van mijn wereld zetten”, zegt Aaron in Humo.

Maar hij heeft wel veel bewondering voor wat zijn vader doet. “Maar mijn  vaders politieke mening is niet dezelfde als de mijne. Als puber botste ik met hem daarover, ik zei in alles het tegenovergestelde, puur om hem uit te dagen”, lacht Blommaert.

Maar met ouder worden lukt het Aaron makkelijker om de dingen beter in perspectief te plaatsen en heeft hij veel respect voor wat zijn vader doet. En dan vooral omdat hij iets doet wat hij graag doet.

“Hij staat ook steeds open voor een discussie met mij, al weet hij dat ik geen makkelijke gesprekspartner ben in dat soort onderwerpen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.