Aaron Blommaert is ambassadeur geworden voor JEZ, een platform dat jongeren die opgroeien in kansarmoede ondersteunt. En Aaron kwam al snel tot één duidelijk besef…

“Ik besef maar al te goed dat ik in een luxepositie zit”, maakt de Familie-acteur een eerlijke analyse in De Morgen. Want zijn carrière had er helemaal anders kunnen uitzien, beseft ook Aaron…

“Ik ben me de voorbije maanden alleen maar bewuster geworden van het feit dat ik mijn eigen talenten vooral heb kunnen ontwikkelen doordat mijn ouders telkens zeiden: het is goed, doe maar”, geeft Aaron Blommaert toe. “Doordat ik thuis ook financieel nooit iets tekort ben gekomen.” Werken voor JEZ opende hem de ogen…

“Voor dat project heb ik met veel jongeren gepraat, en dat heeft mij de ogen wel geopend voor die grote maatschappelijke ongelijkheid.” En dan beseft Aaron één ding maar al te goed…

“Misschien zijn we de volgende Whitney Houston wel misgelopen, enkel en alleen doordat die persoon thuis niet de middelen of steun kreeg om werk te maken van een muzikale carrière. Daar móét je je bewust van zijn”, benadrukt Aaron Blommaert in De Morgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.