En dat ondanks zijn jeugdige leeftijd

Wie graag een mooie en lange carrière wil, kan er maar best vroeg aan beginnen. Dat is ook het idee dat Aaron Blommaert had. Door zo jong te starten met vanalles, is hij ook veel sneller volwassen geworden dan de meeste leeftijdsgenoten.

“Maar ik denk dat dat vooral komt door een combinatie van factoren. Ik ben heel open-minded opgevoed. Mijn moeder is opvoedingsdeskundige, ze schrijft over opvoeding en over de omgang met pubers. Bij ons thuis is alles bespreekbaar, en ik voerde al op jonge leeftijd volwassen gesprekken aan de ontbijttafel”, verklaart Aaron in Humo.

Aaron merkte ook heel snel een verschil op tussen hem en zijn leeftijdsgenoten. Wanneer zij het vooral hadden over ‘muilen’ en feesten, kon Aaron vaak alleen maar praten over opnames die waren uitgelopen.

“Ik ben ook nooit mee geweest met dat hele online gebeuren. Mijn vrienden zijn daar supergoed in, ik kan bij wijze van spreken amper typen op de computer. Mijn opdrachten voor school waren altijd handgeschreven.”

Aaron vraagt zich dus wel eens af of hij anders was geweest als hij gewoon was gaan studeren. En daar denkt hij het antwoord op te weten. “We worden gevormd door onze ervaring. Misschien zou ik wat meer je m’en fous zijn. Nu ben ik heel gefocust en braaf. Al kan ik het toch niet laten om eens iets uit te steken waarvan mensen zeggen: ‘Aha da’s toch niet zo nen brave’”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.