Ook al is de afstand groter nu Mira op kot zit

Sinds ze in 2012 doorbrak bij het grote publiek met haar rol als Birgit Goethals in de VTM-serie ‘Clan’ groeide actrice Ruth Becquart uit tot een vaste waarde op het Vlaamse tv-scherm.

En hoewel Ruth nog volop in de bloei van haar carrière zit lijkt de opvolging alvast verzekert. Haar dochter Mira volgt immers een drama-opleiding aan het KASK. Sindsdien zit Mira ook op kot in Gent. Al heeft dat van Ruth naar eigen zeggen geen bezorgde moeder gemaakt.

“Ik kan dat wel loslaten,” lezen we in een interview met weekblad Primo. “Ik had wat last van het legenestsyndroom, dat geef ik toe. Daar schrok ik van, want ik dacht dat ik dat de baas kon. We hebben echter maar één kind. Dus toen ze op kot ging, veranderde er iets. De chemie thuis was plots compleet anders. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en vind ik wel dat ik het als moeder goed heb gedaan.”

Ruth geeft Mira ook alle vertrouwen. Ook op professioneel gebied bestookt ze haar niet met goede raad of advies. Wel moet ze toegeven dat ze veel van zichzelf in haar dochter herkend: “Uiterlijk lijkt ze op haar papa, maar innerlijk enorm op mij. Ze zegt dat zelf: ‘Mama, ik begin steeds meer op jou te gelijken’”, lacht Ruth. “Grappig. En waar. Ik ben onlangs naar een voorstelling van haar gaan kijken en ik zag mezelf. Ik zag dezelfde focus en dezelfde concentratie.”

Ruth waakt erover dat haar dochter vooral haar eigen gang gaat. “Ik bemoei me daar niet mee. En als ze mijn raad nodig heeft, zal ze het wel vragen, zeker? Maar wij hebben heel toffe gesprekken”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.