Het leven van Amelie Albrecht kreeg een definitieve wending toen ze in 2016 een try-out van Michael Van Peel zag in het Antwerpse comedycafé The Joker.

Ze ging er een jaar lang iedere woensdag en donderdag naar toe. “Tussendoor schreef ik mijn eerste grappen,” vertelt ze trots aan Het Belang van Limburg.

Haar eerste optreden was ook in The Joker: een open mic van ongeveer acht minuten.

“De enige capaciteit van de comedian is in zichzelf geloven. “En ik vond mezelf heel grappig” lacht ze.

Onlangs herbekeek ze trouwens nog haar eerste optreden in The Joker en ze vond het bijzonder goed voor een eerste keer.

Haar gekende sarcastische en cynische stijl is volgens Amelie om zich te beschermen. Dat bleek ook uit de verschillende gesprekken die ze hierover met haar psycholoog had. “Iedereen zou een psycholoog kunnen gebruiken,” vervolgt Albrecht in Het Belang van Limburg.

Ze stopte naar eigen zeggen met haar psycholoog toen ze vond dat ze iedere keer hetzelfde verhaaltje opdiste en weer het gevoel had op eigen benen te kunnen staan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.