An Lemmens maakt zich zorgen over hoeveel belang er wordt gehecht aan schoonheidsidealen in onze maatschappij. Zelfs op de lagere school van haar dochter merkt An een zorgwekkende tendens…

An Lemmens probeert de waarden van ‘self-love’ mee te geven aan haar kinderen, maar zelfs bij dochtertje Zappa Rosa die nog maar in het vierde leerjaar zit, klinken al harde woorden…

“Ze zijn nog jong, maar meisjes in het vierde leerjaar zijn keihard voor elkaar! Klasgenootjes van mijn dochter zitten al op TikTok en hebben het onderling al over “te dik zijn”. Ik vind dat zorgwekkend”, geeft An Lemmens grif toe in Flair. Kan daar iets aan gedaan worden?

“Ik zou het niet erg vinden als dat iets meer gereguleerd zou worden”, aldus An Lemmens. “Ik probeerde hen al van in het begin te zeggen dat ze sterk, slim, lief en grappig zijn.” Al legt An ook andere accenten bij de opvoeding van haar kroost…

“Natuurlijk vind ik hen zoals elke mama ook de mooiste kindjes ter wereld, maar ik wil niet steeds die nadruk op het uiterlijk leggen, maar wel op hun talenten. Ze zullen mij ook nooit horen zeggen dat ik moet afvallen of dat ik van mezelf vind dat ik er niet goed uitzie”, onthult An Lemmens in Flair hoe ze het zelf aanpakt met haar kinderen. En is zelf het goede voorbeeld geven niet het allerbelangrijkste?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.