André Hazes heeft zijn leven een nieuwe wending gegeven en ging naar een ontwenningskliniek. Na jaren gekampt te hebben met een verslaving wil hij die bladzijde voorgoed omslaan en is hij nu al twee jaar clean.

In ‘Het Belang van Limburg’ vertelt de zanger over zijn afkicktraject. ‘De eerste dagen sliep ik alleen maar, ik viel zelfs in slaap tijdens de therapiesessies. Daarna nam ik het wel meteen heel serieus.” Aan de hand van therapie wordt er gezocht naar de oorzaak van je probleem. “Ik heb het altijd een huizenhoog cliché gevonden dat problemen hun oorsprong hebben in je jeugd, maar het is écht zo.”, gaat de zanger verder.

Ook moest hij leren terug eerlijk worden met zichzelf. “Dat ontkennend gedrag heb ik achterwege gelaten tijdens mijn laatste opname. Dat was het moment dat ik voor het eerst in mijn leven eerlijk ben geworden. Nu wil ik geen leugens meer.”, zegt André Hazes aan ‘Het Belang van Limburg’.

Hij heeft het hele traject ook vastgelegd en zag zichzelf veranderen. “Ik heb foto’s van mezelf gemaakt tijdens mijn traject: een foto na één maand therapie, na twee maanden therapie, tot uiteindelijk na zes maanden. Op die foto’s zie je hoe ik verander. Alsof je het leven ziet terugkomen.”, concludeert André. En ook naar de toekomst toe is de zanger optimistisch. “Ik ben nu twee jaar clean , voel me top en ben ervan overtuigd dat het wel goedkomt met de rest van mijn leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.