Peter Goossens staat al jarenlang aan de top van het culinaire wereldje. Met het Hof van Cleve had hij maar liefst 20 jaar lang drie sterren. En dat haal je niet zomaar! Het is het resultaat van het absolute streven naar perfectie. Of is er meer aan de hand?

“Ik ben een mister perfect die elke onregelmatigheid zal opmerken en constant de kussens zal opschudden.”, vertelt hij aan ‘Het Laatste Nieuws’. Een praktijk die van het Hof van Cleve een topzaak maakte. Binnenkort start hij met een nieuw project La Rigue in Knokke en oko daar streeft hij naar perfectie. Geen enkel detail ontsnapt aan zijn strenge oordeel en arendsoog. Een vlekje op het notelaarshout? Wordt met de vinger weggepoetst. Een kreukelig kussen? Dat zorgt voor opschudding. Dan kan je je wel stilaan de vraag stellen of er meer aan de hand is bij Peter Goossens. “Nee, intussen is dat mijn natuur geworden. Thuis ben ik ook zo. Ik heb graag alles geordend. Ik word zot van wanorde.”

En dat hij van orde houdt merk je zelfs in zijn kleerkast. “Ik heb een kast voor mijn kostuums, een kast voor mijn gilets, een kast voor witte hemden, een kast voor de andere hemden, een kast voor broeken. En alles gerangschikt op kleur, met of zonder strepen … Dat geeft me rust.”, besluit Peter nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.