In 2021 moest André Hazes aantreden in het VTM-programma The Best of de Kreuners. Nu biecht hij op dat hij toen eigenlijk helemaal weg van de wereld was.

“De opnames vonden plaats in mijn donkerste periode. Ik heb toen voor, tijdens en na de opnames alcohol gedronken. Ik was kapot.”, biecht de zanger op aan ‘Het Belang van Limburg’. Zijn werk leed toen enorm onder zijn verslaving. “Zo moest ik een liedje van Clouseau zingen, maar ik was zo weg van de drank en drugs dat het echt niet meer ging. Ik zat te trillen in de kleedkamer.”, gaat hij verder. In 2021 werden we allemaal getroffen door de coronapandemie, iets wat André goed uitkwam om aan de tv-makers te verstoppen wat het echte probleem was. “De mensen van de productie zeiden: ‘Jij hebt corona.’ Waarop ik zei: ‘Waarschijnlijk wel’, goed wetend dat het dat niet was. Maar ik greep de kans om me ziek te melden met beide handen, want ik kon nauwelijks rechtopstaan.”, vertelt hij nog.

Nu is hij afgekickt, neemt hij zijn leven weer in handen en weet hij waar hij naartoe wil. “Nu is mijn doel: de allerbeste entertainer van Nederland worden. Daar werk ik nu naartoe, dat is mijn houvast.”, klinkt het nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.