De zanger heeft er een moeilijke periode opzitten maar lijkt eindelijk van zijn verslavingen af te zijn. En om op zijn eentje terug gelukkig te kunnen zijn heeft hij veel tijd doorgebracht in Amerika. Al werd hij op restaurant wel dikwijls raar bekeken. “Als ik daar op restaurant ging eten en de wijnkaart in mijn handen geduwd kreeg, zei ik altijd meteen: ‘Sorry, I don’t drink.’ Dan kreeg ik steevast een hatelijke blik terug.” Maar er is nog een reden voor zijn reisjes. 

Hazes was de liefde voor muziek kwijt en hoopte die in Amerika terug te vinden. “Als Elton John in Texas stond, was ik er ook. Snap je? Ik wou alle grote artiesten der aarde zien, om zo weer zin in het zingen en optreden te krijgen. En dat is gelukt.”, laat hij aan ‘Primo’ weten. In totaal reisde hij veertien keer naar Amerika om er grote shows te zien. De inspiratie die hij daar heeft opgedaan wil hij nu verwerken in zijn eigen shows. 

Lange tijd was Hazes onzeker als hij op het podium stond omdat hij zichzelf niet de beste zanger vindt. Hij was dan ook teveel bezig met wat het publiek van hem vond maar dat is afgelopen. Hij weet heel goed waar hij naartoe wil. “Ik wil dat je buiten gaat en zegt: ‘Jeezes, wat was dat voor een show!’ Dat de mensen zeggen dat ik goed gezongen heb, vind ik minder belangrijk. Het gaat mij om de show.” Zijn onzekerheid op het podium is nu weg en heeft zijn kracht teruggevonden. Meer nog! Hij heeft een duidelijk doel voor ogen. “Ik wil de beste entertainer van Nederland en België zijn! Al duurt het tien jaar, dat doel wil ik bereiken.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.