Niet elke noot was even zuiver

Het is een straffe madam zangeres en musicalactrice Ann Van den Broeck. Enkele maanden gelede werd ze getroffen door borstkanker en krijgt ze momenteel chemo. Maar dat weerhield haar er niet van om deze zomer toch te schitteren tijdens de musical ‘Mamma Mia!’

“Ik kreeg toestemming van de dokters op voorwaarde dat ik niets forceerde. Ik ben producent Deep Bridge dan ook heel dankbaar dat dit kon. Elke show stond iemand in de coulissen klaar om – indien nodig – meteen over te nemen. De druk van ‘moeten’ was afwezig”, vertelt ze aan Gazet van Antwerpen.

Ann genoot met volle teugen van het kunnen meespelen in ‘Mamma Mia’, ook al liep niet altijd alles vlekkeloos.

“Er kwam wel eens een noot uit die er minder goed uitkwam, maar ik kwam ermee weg door de emotie en mijn spel. Het klinkt vreemd, maar ik genoot van elk moment en stond nog nooit zo ontspannen op een podium.”

Voor Van den Broeck is het belangrijk dat ze doelen kan blijven stellen. Niks te doen hebben is niks voor haar. “Dan maak ik cortisol aan, het stresshormoon, en dat is nefast voor de behandeling. Het is een les voor de rest van mijn leven. Om kleinigheden zal ik me niet meer druk maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.