Het ging met ups and downs

Een huwelijk van meer dan 30 jaar, dat moet wel grote liefde zijn. Anne De Baetzelier en haar man Patrick zijn al meer dan 30 jaar samen en zien elkaar nog altijd even graag als in het begin.

“Ik vind het ook niet moeilijk om Patrick graag te zien. Ik vind dat mensen soms te snel opgeven. Ze voelen geen verliefdheid meer, zien een rimpel en verlangen dat hun vrouw zich vol gaat spuiten met botox, maar dan ben je niet goed bezig”, zegt Anne in Het Laatste Nieuws.

Anne en Patrick werken nog elke dag aan hun relatie en verrassen elkaar met de kleinste gebaren zoals een blik of een hand.

“Het is in die 31 jaar niet allemaal vanzelf gegaan. We hebben elkaar gekwetst en ook in de seksualiteit zat het vaak moeilijk. Maar we hebben altijd geweten dat we ongelukkiger zouden zijn geweest als we hadden opgegeven.”

Anne en Patrick zijn met elkaar blijven praten en hebben alle hindernissen overwonnen. En daar is De Baetzelier blij om. “Patrick en ik gaan samen oud worden, daar zijn we rotsvast van overtuigd. Ik kan me geen leven zonder hem indenken. Hoe mijn vader m’n moeder voor zijn ogen heeft zien sterven, dat is mijn ergste nachtmerrie. Mijn maatje afgeven, ik hoop dat ik dat nooit hoef mee te maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.