Ze vocht voor de liefde

In 2001 was de zoon van Anne De Baetzelier amper 3,5 jaar toen hij werd aangereden door een auto. De jongen belandde in een coma, raakte verlamd en kon moeilijk praten, maar hij kwam er wel weer helemaal bovenop.

Dat moment was erg leerzaam voor Anne. “Uit het ongeval leerde ik dat je altijd positief moet blijven denken. Ik heb op geen enkel moment gedacht ‘We gaan hem verliezen’, ook al wist ik dat dat kon. Doorgaan, volhouden, blijven pompen en blijven gaan”, legt ze uit in Het Laatste Nieuws.

Het is pas toen Vincent uit het ziekenhuis kwam, dat Anne crashte. “Het was de weerslag van de overlevingsmodus.”

Ook uit haar huwelijk heeft Anne al veel geleerd. Ze is meer dan 30 jaar getrouwd met haar man Patrick en hebben heel wat overwonnen.

“Ik heb geleerd dat je nooit mag opgeven. Elkaar loslaten is geen oplossing. Dat had me alleen maar ongelukkiger gemaakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.