Ze speelt inmiddels al meer dan dertig jaar in ‘Familie’ en heeft ondertussen al 97 lentes op haar teller staan. Een unieke vrouw dus die nog steeds met veel zin naar de set gaat om daar haar rol als ‘de bomma’ te vervullen.

Toch begint ook de leeftijd mee te spelen in het uitoefenen van haar ‘job’. “Mij n teksten leren, daar heb ik meer moeite mee”, vertelt Annie aan Dag Allemaal.

“Het gaat nog wel, maar… Allez, ik ben blij dat Anna geen monologen meer moet afsteken. Tegenwoordig primeert het beeld op de tekst. De dialogen zijn korter”, aldus Annie Geeraerts.

Wanneer Annie op de set moet zijn, wordt ze telkens netjes opgehaald en nadien terug thuis gebracht. “Dat moet ook. Anders zou ik dit werk niet meer kunnen doen”, vertelt ze openhartig.

“Zoals ik me nu voel, hoop ik dat ik nog een tijd kan meegaan bij ‘Familie’. Ik heb nu nog zo’n twee à vier draaidagen op een maand, en ’t zou weer wat meer worden, naar het schijnt. Dat is fijn. Maar als ik voel dat het niet meer gaat, of te lastig wordt, dan moet ik er een punt achter zetten”, deelt Annie mee aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.