Maar ze begrijpt de mensen wel

Als je naar iemand opkijkt of je hebt veel bewondering voor iemand, dan gebeurt het ook wel eens dat je lichte jaloezie voelt omdat een persoon het leven heeft dat jij graag zou hebben. Dat is niet geheel abnormaal. Al lijkt Astrid Stockman daar weinig last van te hebben.

“Als je jaloers bent op iemand betekent dat in wezen dat je gelooft dat je die persoon zou kunnen vervangen – in een job, in een relatie, in wat dan ook. Maar net daar geloof ik niet in”

“Als iemand een plekje heeft gevonden waar veel zon schijnt, heeft dat te maken met wie die persoon is, en wat hem of haar bijzonder maakt”, verklaart Stockman in Humo.

Maar Astrid begrijpt de mensen wel die af en toe wat jaloers zijn op iemand anders. Ze beseft dat ze veel geluk heeft om elke dag te kunnen doen wat ze graag doet.

“Ik kan me voorstellen dat je, als je maar geen toegang krijgt tot je droom, wel afgunstig wordt. Maar voor mezelf houd ik het principe aan: ik hoor niet thuis in andermans schoenen. Ik wil het doen met mijn eigen geschiedenis, mijn eigen leven, mijn eigen pieken en dalen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.