Ze is niet zo materialistisch ingesteld

Als je een succesvol artiest bent, dan kan je goed je geld verdienen. Dan kan er al eens een extraatje vanaf. Astrid Stockman is één van de bekendste sopranen in ons land en staat geregeld in Vlaanderen of in het buitenland op het podium.

Ook Astrid verdient goed haar geld en gunt zich af en toe eens een duurder extraatje. “Ik ben me ervan bewust dat geluk niet wordt meegeleverd met een dure aankoop. Toch vind ik het fijn om mezelf af en toe te belonen met een dure handtas bijvoorbeeld”, geeft Astrid toe in Humo.

Maar Astrid let er ook steeds voor op dat haar aankoop goed besteed wordt en dat het niet het allerbelangrijkste in haar leven is.

“Als mijn kot afbrandt, zal ik niet gillen: ‘oh nee, mijn sjakos!’ Het plezier van iets duurs te kopen zit’m in het uitzonderlijke ervan. Als ik de middelen had om me elke dag zo’n handtas aan te schaffen, zou het me niet langer blij maken.”

Geen jaloezie dus voor Stockman wanneer iemand anders zich wel elke dag dure spullen kan permitteren. “Als ik naar andere levens kijk, bekruipt me nooit de gedachte dat ik dat bestaan zou willen leiden. Ook niet als het een glorieus en gelukkig leven lijkt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.