Ze is perfect gelukkig alleen

Velen weten het misschien niet maar Barbara Sarafian heeft één zoon Julian. Hij is 26 en grootgebracht door zijn moeder. Julian staat heel zelfstandig in het leven, maar heeft ook veel aan zijn moeder, die dag en nacht voor hem klaar staat.

“Maar ik kan je verzekeren: hij krijgt geen cadeaus door. Integendeel. Terwijl niemand een zak te maken heeft met onze levensstandaard. Ik kom niet naar buiten als ‘de actrice’, ik ben gewoon een vrouw die haar boodschappen gaat doen. De mensen zien dat soms heel anders”, zucht ze in Het Laatste Nieuws.

Maar Julian en zijn mama zijn vier handen op één buik. En hij is één van de redenen waarom Barbara zich gelukkig kan voelen.

“Op de momenten dat ik er kan zijn voor mijn naasten, dan ben ik echt gelukkig. Ik voel me pas helemaal voldaan als ik van betekenis kan zijn. Is dat codependentie? Nee, want ik kan perfect alleen zijn. Ik heb niemand nodig om het gevoel te hebben dat ik leef. Maar ik ben gelukkiger als ik iemand kan helpen.”

Barbara heeft nog niet veel geluk gehad in de liefde, maar ze laat zich niet van de wijs brengen. Ze is perfect gelukkig. “Niet lang geleden zat ik in de auto met mijn nichtje, ze is een tiener. Ze zei ‘Als ik mijn ogen dichtdoe, denk ik altijd: Titi BéBé (tante Barbara) heeft dat niet nodig. Ik zie niemand rondom jou die jou kan optillen.’ Ik zat achter het stuur, zo van: what the fuck, dat heeft ze goed gezien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.