De concurrentie voor de Radio 2 Zomerhit dit jaar is groot. Nog nooit waren er zoveel artiesten die een grote kans maakten op de trofee. En niet alleen nieuw en jong talent maakt kans, ook artiesten van een oudere generatie maken kans.

Vorig jaar wist Margriet Hermans de trofee af te snoepen van al dat jonge en nieuwe talent, dit jaar zou dat zomaar eens Bart Kaëll kunnen zijn die hetzelfde doet. Hij is genomineerd met ‘Wat is jouw geheim’.

Ook voormalig Zomerhit-winnaar Niels Destadsbader is genomineerd. En Bart is wel fan van het liedje. “Ik vind ‘Liefs voor later’ een aanstekelijk liedje en Niels een talentvolle artiest. Ik heb hem al aan het werk gezien en je voelt dat hij een zanger van het volk is. Mensen zien en horen Niels graag. Ja, knap”, vertelt hij aan Tv Familie.

Ook zijn gevoel voor humor kan Bart wel smaken. Al heeft hij er soms ook moeite mee moet hij toegeven.

“Ik hou van zijn mopjes, maar bij mij duurt het soms wel even voor ik de clou van die woordgrappen begrijp. Iedereen heeft al gelachen en dan kom ik een beetje later. Je kunt maar beter uitgeslapen zijn voor de humor van Niels.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.