Dana Winner was op school een bezige en aanwezige leerling. “Zeker geen primus, maar ik haalde vlot de middelmaat zonder daarvoor veel te doen”, bekent ze in Story.

“Toen ik voor marketing koos als hogere studie, merkte ik al snel dat dat toch niets voor mij was. Een verkeerde studiekeuze. Liefst van al had ik een sportopleiding gevolgd, maar dat mocht niet. Mijn ouders vonden dat hun kinderen voor een degelijk diploma moesten kiezen, dat toekomstperspectieven bood”, onthult Dana Winner.

“Ook mijn tweede keuze, regentaat Nederlands/Engels/godsdienst, vonden ze maar niets omdat het onderwijs geen zekerheid bood. En kijk nu naar het lerarentekort!”, vertelt ze overtuigd.

“Maar bon, ik ben op mijn pootjes terechtgekomen en kan nu een job doen die ik graag doe. Ik vind het nog altijd belangrijk dat je tegenwoordig als jong meisje een diploma hebt om verder te kunnen in het leven”, verneemt Story van de zangeres.

Haar dochter Chinouk koos voor de studierichting rechten en daar is Dana zeer blij mee. Ook zij heeft steeds vakantiewerk gedaan want Dana vond dat belangrijk voor haar ontwikkeling.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.