Ondertussen mag heel de wereld het weten dat Bart Kaëll nog steeds stapelverliefd is op Luc Appermont, maar toch is de geaardheid van de sympathieke zanger lang onderdrukt geweest, zo valt in De Morgen te lezen.

Toen Bart, Luc heeft leren kennen hadden beide heren een vriendin. “Als jongetje – dus nog ver voor de puberteit – keek ik al naar de jongens.”, gaat Bart van start. “Ik vond hen veel leuker dan de meisjes. Maar ik zocht daar niets achter.”

Eenmaal Bart een beetje verder in de pubertijd aan het groeien was vroeg hij zich wel eens af of zijn voorkeur voor jongens wel normaal was, maar hij ging er in die tijd nog vanuit dat dit een voorbijgaande fase was. 

“Pas later, toen ik 16 was, wist ik dat ik echt op jongens viel. Toch werd dat nooit uitgesproken. Ook al begrijpen veel mensen dat nu niet meer, maar in die tijd was het echt not done om ervoor uit te komen dat je op mannen viel”, gaat Bart verder.

Zelfs de mama van Bart vroeg zich af of hij er toch niet “zo eentje” was en zat er heel erg mee in wat de mensen daarvan zouden zeggen. 

“Ik heb daar niet op geantwoord en dacht: als jij daar niet klaar voor bent, is dat vooral jouw probleem. Ik had het al moeilijk genoeg”, rondt Bart af.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.