Birgit Van Mol beleefde onlangs een dag waarop alles van bij het krieken van de dag leek fout te lopen. Maar toen nam Birgit één duidelijk besluit…

“Elk van ons heeft wel eens een blue Monday”, klinkt het bij Birgit Van Mol in Billie, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. En zo vertelt het voormalige nieuwsanker van VTM over hoe onlangs alles fout liep…

“Onlangs overkwam het mij. Een maandag die begon met een melkfles die viel, net toen ik de deur uit moest, een laadpaal die het niet deed, en nog een reeks van dat soort zaken.” Hoe reageerde Birgit op al dat onheil?

“Even voelde het alsof ik die maandag liever aan mij liet voorbijgaan”, geeft Birgit Van Mol toe in Billie. “Maar ik weigerde dat de mindere start mijn hele dag zou verpesten.” En dan trok Birgit een belangrijke conclusie…

“Onze tijd is veel te kostbaar om tegenslagen ons humeur te laten bepalen. De voorbije jaren heb ik me er alvast in geoefend om te focussen op wat er is. En dat wat er niet meer is, te laten voor wat het is”, verduidelijkt Birgit Van Mol in gesprek met Billie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.