Pommelien Thijs lijkt vooral als zangeres te scoren, maar nu blijken ook televisiezenders te vechten om uit te pakken met de immens populaire #LikeMe-ster. Heeft één zender de strijd gewonnen?

Pommelien Thijs brak volledig door als ‘Caro’ in de Ketnet-serie #LikeMe maar was ondertussen ook de te zien in ‘Knokke Off’ op VRT. Bij VTM mocht ze dan weer opdraven als coach in The Voice Kids. Heeft Pommelien nu definitief gekozen voor de openbare omroep?

Pommelien Thijs tekende bij de VRT een prioriteitsdeal waarmee ze gedurende een bepaalde tijd verzekerd is van opdrachten bij de openbare omroep. Ook Zita Wauters tekende een gelijkaardige deal bij de VRT. Maar mag Pommelien Thijs dan nog dingen doen voor concurrerende zenders?

De VRT lijkt exclusiviteitscontracten tegenwoordig in te ruilen voor deze prioriteitsdeal. Al hangen daar voor de schermgezichten ook voorwaarden aan vast. Werken voor een andere zender, kan enkel mits toestemming van de VRT. Al blijft bij VTM de deur openstaan voor Pommelien Thijs. 

Bij VTM waren ze enorm tevreden over Pommelien Thijs als coach in The Voice Kids: “Wat ons betreft, mag ze zeker nog coach zijn”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. Benieuwd of de VRT hun nieuwe goudhaantje wekenland zal laten opdraven in de draaistoelen van de talentenjacht…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.