Koen Wauters is nog steeds dé man die bij VTM de shiny-floorshows voor zijn rekening neemt. Zeker nu Niels Destadsbader naar de VRT trok. Maar hoe boeiend blijft dat voor Koen na al die jaren?

“Ik vind het nog altijd leuk”, benadrukt Koen Wauters in gesprek met De Morgen. Al heeft de presentator wel een duidelijke lijn getrokken bij VTM waar hij liever niet van afwijkt. Koen formuleert het als volgt…

“Maar als ik in december zou vaststellen dat ik in 2024 uitsluitend shows als The Voice en Sing Again heb gedaan, dan is het een triest tv-jaar geweest wat mij betreft.” Want één iets wil Koen Wauters toch benadrukken…

“Uiteraard wil ik breder uitwaaieren. VTM weet dat. Ik benadruk dat zeer regelmatig”, voegt Koen Wauters er met een knipoog aan toe. Koen Wauters kreeg onlangs nog een carrièreprijs voor zijn televisiewerk, maar de presentator beseft één ding maar al te goed…

“Ik heb die carrièreprijs ook niet exclusief voor mijn werk in talentenjachten gekregen, neem ik aan. Wel voor het totaalpakket. Die afwisseling houdt me bovendien scherp”, benadrukt Koen Wauters in De Morgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.