David Dehenauw woont in Blankenberge en aan de kust zijn de mensen nóg meer bezig met het weer dan in het binnenland. Wordt Dehenauw wel eens aangesproken op zijn weersvoorspellingen?

“Mensen klampen me wel eens aan op de dijk, maar vragen dan meestal om een selfie”, vertelt de weerman in Het Laatste Nieuws. “In mijn gezicht klagen ze zelden over het weer.” Al kan dat ook aan de weerman zelf liggen…

“Ik ben ook het type dat zich niet met andermans zaken bemoeit. Ik geef gewoon het weer, op wetenschappelijke basis. Ik heb geen verborgen agenda.” Al kreeg David Dehenauw ooit een opvallend voorstel…

“Vijftien jaar geleden heeft een restauranthouder me eens gevraagd of ik voor het weekend sowieso goed weer kon voorspellen. Ik heb de bal teruggekaatst en hem gevraagd wat hij zou doen met de extra krachten die hij dan zou optrommelen en het toch zou regenen.” De horeca-uitbater kwam met een opvallend antwoord…

“Hij antwoordde: ‘Je moet die voorspelling op televisie maken en achteraf bel je en vertel je me hoe het écht zit.’ Dat was uiteraard allemaal bij wijze van grap”, benadrukt David Dehenauw in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.