Birgit Van Mol heeft als tiener jarenlang gedacht dat ze anders en minder was dan de rest. ‘Waarom weet ik nog altijd niet en ook mijn ouders konden het niet verklaren”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

“Pas toen er jongens belangstelling voor me toonden, besefte ik dat ik toch iets waard moest zijn. En ’t kwam pas écht goed toen ik voor mijn job dingen deed waar ik trots op kon zijn. Ik was op ’t juiste moment op de juiste plaats met de juiste mensen, maar ik deed het wel zelf”, deelt Birgit mee.’

Haar man leerde ze kennen omdat hij medewerker was van het programma ‘Look’ van Ghislaine Nuyten. “Hij hoorde mijn stem en rollende R en zei: ‘Da’s apart. Ik wil iemand die opvalt”, bekent Birgit aan Dag Allemaal.

Zij zelf vond het eerst een rare snuiter. Maar gaandeweg leerden ze mekaar beter kennen. Ze hadden allebei een vaste relatie maar toen die op de klippen liep, sprong de vonk tussen de inmiddels goeie vrienden over.

“We vertrokken vanuit diepe vriendschap waarin vertrouwen, praten en humor centraal stonden”, vertelt Birgit. Eigenlijk kenmerken die cruciaal zijn voor een relatie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.