Schlagerzanger Christoff was één van de vijf dragqueens tijdens de – voorlopig – eenmalige uitzending van het programma ‘Make Up Your Mind’. Hiervoor kroop hij in de huid van dragqueen Madonna Starling.

In een gesprek met Dag Allemaal blikt hij terug op zijn deelname en vertelt hij ook hoe de reacties waren. “In tegenstelling tot Sammy Mahdi, die nogal veel negatieve commentaren heeft gekregen, heb ik alleen maar positieve reacties gehad”, zegt Christoff. “Ik heb me dan ook ontzettend geamuseerd, al was ik niet happy met mijn look. Ik voelde me niet aantrekkelijk, eerder een zwangere giraf”, lacht hij.

“Al was het ook wel heftig, want dat ik vroeger gepest werd, zat toch nog dieper dan ik dacht. Vroeger op school controleerde ik daarom elke beweging, uit angst dat ze me weer zouden uitschelden”, vertelt hij. “Optreden als een supervrouwelijke dragqueen was dus niet evident. ’t Was alsof ik als rechtshandige links moest schrijven. Maar ik heb me geamuseerd. Ik zou ’t zo opnieuw doen”, zegt Christoff. “Al ben ik eigenlijk wel blij dat ik niet gewonnen heb, anders gingen ze ‘dragqueen’ weer meteen associëren met mijn geaardheid. Terwijl er ook heteromannen zijn die dat leuk vinden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.