Acteur Marijn Devalck, die voor eeuwig en drie dagen vereenzelvigd zal worden met zijn personage Balthasar Boma in de nog steeds erg populaire ‘F.C. De Kampioenen’-franchise, is al 35 jaar gelukkig in de liefde. Met dank aan ‘zijn’ Ilse. En dat is best een hele prestatie te noemen, vooral als je bedenkt dat de jonge Marijn thuis geen modelplaatje van de liefde voorgeschoteld kreeg door zijn ouders.

“Ik was het derde en jongste kind uit een probleemgezin”, vertelt Marijn in Story. “Mijn ouders zijn aan het einde van de oorlog moeten trouwen. Volgens mijn moeder werd ik ‘gemaakt’ op een moment dat het dierlijk instinct van mijn vader de overhand had. Hij was halfdronken, het gebeurde net voor de middag, op de canapé. Er was geen liefde meer in het spel op dat moment”, zegt hij.

“Mijn moeder wilde me niet, maar een zwangerschapsonderbreking was niet aan de orde”, vervolgt de acteur. “Mijn vader was, na twee meisjes, wel supergelukkig met zijn zoon. Nuchter was hij best een lieve man, maar in een dronken bui kreeg mijn moeder het hard te verduren. Mijn ouders zijn uiteindelijk in mijn jeugdjaren uit elkaar gegaan. Omdat mama met haar gezondheid sukkelde, ben ik opgegroeid bij mijn bobonne. Wij zagen elkaar graag. Ook al vormden we geen echt gezin, ik heb in mijn kindertijd dus wel veel warmte gekend”, besluit Marijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.