James Cooke is opgegroeid bij zijn mama nadat zijn ouders op zijn twaalfde uit elkaar gingen. “Mijn zus Fleur heeft het huis jong verlaten, dus mama en ik waren altijd met ons tweetjes. En ook al word ik deze maand 39, wij blijven met elkaar verbonden”, vertelt James aan Dag Allemaal.

“ Dat komt natuurlijk omdat we zes moeilijke jaren samen hebben meegemaakt. Toen ze net gescheiden was, heb ik haar ook gezien in haar mindere momenten”, geeft de BV toe.

Toch is ze nooit jaloers geweest op Dorian, die zogezegd haar unieke zoon kwam stelen. “Ze had het er wel moeilijk mee toen ik op mijn zeventiende op kot ging. Ze vond het tof dat ik de was nog kwam brengen, dan kon ze zich weer mama voelen”, aldus James in Dag Allemaal.

“Nu is de fysieke afstand tussen ons weer groter: zij woont in Gent, ik in Antwerpen. Maar dat maken we goed telkens als ik in de buurt ben. Sowieso horen we elkaar elke dag. Ze kent me door en door. Alles wat ik voor de eerste keer deed, wist mijn moeder een uur later”.

En met alles bedoelt James ook echt alles: de eerste jongen, de eerste sigaret, … en zoveel meer.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.