Toen Steven ‘Spillie’ Spillebeen in 2000 voor de ogen van 1,6 miljoen kijkers als eerste winnaar uit het huis kwam, was hij op slag een BV. De toen 23-jarige West-Vlaming mocht naar huis met vijf miljoen frank (125.000 euro).

Hij lanceerde een eigen kledingmerk en kocht een loft maar bleef keer op keer bewijzen dat hij niet graag in de pas loopt.

Zo kroop hij op ’t dak toen Big Brother hem vroeg zijn nominaties vrij te geven. Hij schroefde de scharnieren van de achterdeur los en werd gestraft: hij moest vertrekken of een marathon lopen op een loopband in 8 uur. Steven koos voor het laatste en slaagde.

Hij slaagde er in het huis ook in om mensen te overtuigen om hem wax te bezorgen. Een helikopter en honderden mensen gooiden potjes over de omheining.

Ook na zijn deelname bleef Spillie niet onbesproken. Hij knalde onder invloed met zijn auto op een vrachtwagen en liep acht veroordelingen op. In 2017 kreeg hij een herseninfarct en hield er afasie aan over. Dit is een taalstoornis waarbij je moeilijk uit je woorden geraakt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.