“Het is een vreemd fenomeen. Als je wint en je gaat naar het Songfestival, dan kan het twee kanten uit: ofwel doe je het ginder goed en ben je vertrokken. Ofwel doe je het slecht, en is het hier ook meteen gedaan. Dan word je compleet vergeten. Maar ik ging dus nét niet”, bekent Bart Herman in Primo.

En de Vlaming houdt meestal van de underdog. Na die preselecties is de boel ontploft en werd ‘Ik Ga Dood Aan Jou’ het lievelingsliedje van heel Vlaanderen.

Ook vandaag nog is dat nummer een blijver. Daar zijn meerdere redenen voor. Het duurt maar drie minuten en is zeer mooi gecomponeerd.

“En de tekst, van Johan Boonen, is gewoonweg subliem. Veel mensen raadden mij toen af om het liedje te zingen, want die ‘dood’ vonden ze negatief. Maar ik heb toch toch doorgezet”, aldus Bart aan Primo. En gelukkig maar want de song is een echte klepper die op heel wat playlists niet mag ontbreken.

Gelukkig wordt Bart het liedje ook nooit beu. “Ik zing het nog altijd met evenveel plezier. Daarom kijk ik reikhalzend uit naar zondag, naar de verjaardag van het liedje. Dat nummer vergezelt me al dertig jaar. We gaan hand in hand”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.