Wat zou jij doen als je nog één dag te leven had? Die vraag stelt Christoff zichzelf ook in zijn nummer ‘Als dit de allerlaatste avond is’.  Ook hij heeft er wel al eens over nagedacht.

“Veel mensen vragen zich af: stel dat je nog één dag te leven hebt, wat zou je dan willen doen of bij wie zou je willen zijn? Ik zou gewoon bij mijn familie en beste vrienden willen zijn, tijdens een gezellig diner. Hoe druk mijn agenda ook is, elke zaterdagmiddag is het brunch bij mijn ouders en daar geniet ik enorm van. Net als van onze momenten in Spanje”, zegt hij in Story.

Mensen denken liever niet te veel na over de dood, maar het is bijna onvermijdelijk dat dat wel eens gebeurt. Ook Christoff denkt er wel eens over na. Maar bang is hij niet.

“Ik wil vooral het gevoel hebben dat ik een leuk leven heb gehad, dat ik er alles heb uitgehaald. Wat ik nog zou willen doen? Vooral genieten van het leven. Ik heb het gevoel dat ik tot nu toe alleen maar gewerkt heb. Je moet niet leven om te werken, maar werken om te leven. Af en toe eens stop zeggen. Je kan die spaarrekening proberen te vullen, maar je neemt die niet mee naar boven. Als je net genoeg hebt en af en toe een beetje kan delen met anderen, is dat het mooiste wat er is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.