Op zijn nieuwste studioalbum Dit Ben Ik laat Christoff zich van zijn meest persoonlijke en kwetsbare kant horen. De zanger brengt onder meer een ode aan zijn mama, en ook de liefde is nooit ver weg in zijn nummers, al is hij voorlopig nog steeds vrijgezel.

Zijn nieuwste nummer is ontstaan uit een verhaal die hij te horen kreeg van een vriend. “Hij vertelde me dat hij het toch moeilijk vond om uit de kast te komen, uit schrik voor de reactie van zijn omgeving”, aldus Christoff in Story.

Ook Christoff zelf werd destijds zwaar gepest. “Dat ik op jongens viel, heb ik lange tijd onderdrukt. Ik was bang om ontmaskerd te worden en nog meer gepest te worden. Ik kon er met niemand over praten… Nu is homoseksualiteit veel meer bespreekbaar en toegankelijk geworden. Gelukkig maar!”, zo deelt de BV mee.

Toch kijkt hij relatief tevreden terug op zijn jeugd. “Ergens ben ik wel blij dat ik dat heb meegemaakt, want het heeft me gemaakt tot wie ik vandaag ben”, zo vertelt hij in Story.

“Maar door mijn deelname als dragqueen aan het eenmalige VTM-programma Make Up Your Mind merk ik toch wel dat het trauma nog altijd diep zit”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.