Het zit erop voor Dany Verstraeten. De gewezen nieuwslezer van VTM is op pensioen. En dat hij gemist zal worden, daar bestaat geen twijfel over. Maar het is pas twee jaar geleden dat hij besefte dat hij zijn werk wel echt goed kon.

“Ik besefte dat twee jaar geleden, toen de studio in Antwerpen ontruimd moest worden wegens een dreigende aanslag. Een half uur voor het nieuws zou beginnen werd ik thuis gebeld om in te springen. Zonder voorbereiding heb ik toen, vanuit een klein hok in de gebouwen in Vilvoorde, halsoverkop geïmproviseerd”, blikt Dany terug in Het Laatste Nieuws.

Toen hij daarmee klaar was, was Dany opgelucht dat het voorbij was. Dit moest voor hem niet al te vaak gebeuren.

“Maar da’s ervaring, hé. Voor de rest stel ik vast dat je met ouder worden toch wat meer gaat twijfelen”, geeft hij nog  toe.

Dany vindt zichzelf ook een ongelooflijke twijfelaar en dat is soms moeilijk. “Vraag mij of we vanavond Chinees of Italiaans gaan eten en een uur later weet ik het nog niet. Maar zet mij in die studio en binnen de seconde neem ik de ene beslissing na de andere, en vertrouw ik op mijn instinct en mijn ervaring.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.