David Dehenauw voorspelt problemen nu het weer alsmaar belangrijker wordt in de nieuwsuitzendingen. De weerman geeft een duidelijk voorbeeld…

“Toen ik 21 jaar geleden als tv-weerman begon, kreeg ik gemiddeld één keer per week telefoon van een journalist die een artikel moest schrijven over het weer”, schrijft Dehenauw in zijn column voor Het Laatste Nieuws. Maar dat is nu wel even anders…

“Nu krijg ik gemiddeld enkele oproepen per dag, inbegrepen de tientallen op dagen met noodweer of nieuwswaardig weer”, aldus David Dehenauw. En dan vindt de VTM-weerman dat de slinger is doorgeslagen…

“Maar is de slinger niet te ver doorgeslagen in het brengen van weerverhalen? Ik vind van wel”, schrijft David Dehenauw in Het Laatste Nieuws. “De toegenomen zucht naar het spectaculaire, het soms erger maken dan het is, het accentueren van extremen, het actief zoeken naar weernieuws.” En dan ziet de weerman één groot probleem…

“Riskeren we zo niet de boodschap bij echt gevaarlijk weer minder krachtig te doen overkomen bij het publiek?” kaart David Dehenauw een probleem aan in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.