Philippe Geubels was amper 3 jaar oud toen zijn moeder getroffen werd door een virus en in een coma belandde. Zijn mama zou nooit meer uit die coma ontwaken. Hoe ging hij daar als kind mee om?

“Ik was bang, maar ook heel verdrietig”, geeft Philippe Geubels toe in een gesprek met Humo. “Ik heb mijn moeder heel vroeg en op een heel vreemde manier verloren.” 

“Toen ik 3 jaar was, werd ze getroffen door een virus en ze belandde in een coma waar ze nooit meer uit is ontwaakt. Van het ene op andere moment was ze weg.” Humor werd zijn wapen om het verlies van zijn mama te verwerken, geeft de comedian toe. Philippe formuleert het als volgt…

“Lachen is voor mij een manier geweest om daarmee om te gaan. Als mensen lachen, is alles oké, hè. Het voelt toch alsof alles oké is. De wereld is dan eventjes plezant”, verduidelijkt Philippe Geubels in Humo. Maar in zijn tienerjaren veranderde alles…

“Ik was een speelvogel, ik was het in de klas altijd aan het uithangen”, vertelt Philippe Geubels over zijn kinderjaren, maar toen hij een tiener werd veranderde alles…

“Ik dacht veel na en toen zijn al die angsten ontstaan. Als je veel angsten hebt, zakt je zelfvertrouwen tot nul. Situaties die je uit het veld slaan, begin je te vermijden. Ik ben toen hard veranderd”, klinkt het openhartig bij Philippe Geubels in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.