In Het Laatste Nieuws staat te lezen dat Gert Verhulst een grote drang naar erkenning zou hebben. Een overblijfsel van zijn jeugdjaren en het begin van zijn carrière wanneer hij zich vaak niet goed genoeg voelde.

Zelfs toen Samson en Gert een heus succes werd, had Gert volgens insiders nog steeds het gevoel dat Vlaanderen hem vooral zag als “de man die een beetje onnozel staat te doen met een pratende hond”.

Het was pas in 2014 dat de presentator zijn “complex” van zich af heeft kunnen schudden. Na zijn deelname bij ‘De Slimste Mens’, besefte Gert dat het grote publiek hem apprecieert om wie hij echt is. “Dat raakte hem”, gaf Viktor destijds aan.

Toch is het duidelijk dat deze drang om zich te bewijzen nog steeds erg aanwezig is bij Gert, zo leeft hij volgens de hoofdredacteur van “De tafel van Gert” bijna een spartaans leven voor en na de opnames van de show.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.