“Het is verslavend”

Hij acteert sinds een tijdje in ‘Thuis’ maar bleef op muzikaal vlak toch even afwezig en nu komt Stan Van Samang met een verklaring. 

“Ik was vooral nieuwe muziek aan het maken. Er was nog wel een theatertour, maar dat is iets anders dan in grote zalen optreden”, geeft hij mee aan TV Familie. Er komt dus een nieuw album aan maar een streefdatum geeft Stan liever nog niet mee.

Eind maart zal hij al te zien zijn op het Schlagerfestival in Hasselt. Een primeur want normaal is Stan Van Samang niet echt het ‘Schlagerfestivaltype’. 

Hij hoopt alvast dat het public ‘Scars’ en ‘Een ster’ luidkeels zal meezingen. “Een hele concertzaal die je nummers meezingt… Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Het is de gelukzaligheid, het smijt me van hier naar ginder”, geeft Stan Van Samang toe aan TV Familie. 

“En het is verslavend. Daarom dat het tijdens de pandemie pijn deed dat we als artiesten plots waren gekortwiekt als het ware. Ik was daar zelfs fysiek slecht van”, bekent hij nu achteraf. Een gevoel dat door veel artiesten werd gedeeld maar dat hopelijk niet snel meer hoeft terug te keren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.