Deze week worden we in de podcast van De Thuisploeg uitgenodigd in de loge van Wannes Lacroix die intussen al meer dan een jaar in de huid van Niels Le Grand kruipt.

Afgezien van hun uiterlijk en hun geaardheid hebben Wannes en Niels bitter weinig met elkaar gemeen. Niels is een gereserveerde jongen met een voorliefde voor biochemie, terwijl de extravagante Wannes een open boek is met een diepgegronde haat voor de bodywarmers die Niels te pas en te onpas draagt.

Wannes deelt in de podcast zijn goede voornemens van 2023 én hij verklapt met welke BV’s hij wel eens een stomende scène zou willen spelen.

Ook vertelt Wannes dat hij tijdens zijn auditie de rol van Niels bijna had opgegeven: ‘Ik was omgeven door allemaal blondjes die auditie kwamen doen om de tweeling te spelen.’ Wannes, die donker haar heeft, zag zijn droom stilaan wegebben. Tot Ivana binnenkwam: ‘Ik wist: it’s us against the rest.’ En de chemie tussen de twee heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen: de donkerharige tweeling Le Grand was een feit.

Ook in het tweede seizoen van de podcast ‘De Thuisploeg’ kruipt MNM-dj Sander Gillis elke week in de loge van een andere acteur om hem te vragen hoe het is om in de grootste dagelijkse fictiereeks van ons land mee te spelen. Elke dinsdag vind je een nieuwe aflevering op VRT MAX en alle andere podcastplatformen, waar je ook alle afleveringen van het eerste seizoen kan (her)beluisteren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.