Leena Van Loon en Katelen Perez T’Seyen, voor velen onder ons beter bekend als de sympathieke serveersters uit het tv-programma First Dates. De opzet is simpel: Twee compleet vreemden worden aan elkaar gekoppeld en beleven samen hun eerste date op restaurant.

Voor Leena en Katelen blijkt opdienen in dit restaurant toch nét iets anders te zijn dan in eender welke andere horecazaak. Het duo blijkt soms meer bezig te moeten zijn om de deelnemers op hun gemak te stellen dan dat ze moeten serveren.

“Wij zijn allemaal gecast om onze horeca-ervaring. Maar ook om onze sociale vaardigheden”, verklapt Leena aan Het Nieuwsblad. “Voor mijn eigen personeel ga ik ook altijd naar die combi op zoek. Het werk op zich kun je leren, met mensen omgaan niet”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.