Ivo Pauwels overleed plots maar werd vóór zijn overlijden nog afgevoerd naar het ziekenhuis. Z’n aorta is uiteindelijk ook gescheurd, vlak voor de operatie.

Herstel na de operatie heeft nooit plaatsgevonden. Tot grote spijt van zijn vrouw en ook van zijn dochter An. Hij had al jaren geen contact meer met zijn dochter maar gaf heel vaak aan dat hij dat heel jammer vond.

Vlak voor zijn operatie zei hij zelf: “’t is gedaan met me”, zo vertelt zijn vrouw Diana. “Ivo heeft me na de operatie nog horen praten, hij heeft de warmte van m’n hand nog gevoeld. En voor de operatie zei hij : ‘Het is gedaan met mij. Ik ga m’n dochter niet meer zien voor ik dood ben”, vertelt de weduwe aan Dag Allemaal.

Dat An ook haar vader graag zag, blijkt uit de rouwbrief waarop staat: ‘Papa’tje en schoonpapa van Anneke en Arne’. Woorden die toch wel liefde en genegenheid uitstralen.

“Het is een opvallend detail op die mooie, serene rouwbrief die An en Arne hebben opgesteld. Ze hebben dat heel goed gedaan”, aldus Diana aan Dag Allemaal. “Ik begrijp ook waarom ze dat doet. Ze heeft spijt maar dat is spijt die te laat komt”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.