Voor Jean-Marie Pfaff was het WK in Mexico van 1986 een unieke mijlpaal. “Dat was een beloning voor alle inspanningen die ik geleverd had. En dan die terugkeer en ontvangst in Brussel! Dat ik daar vier keer terug het podium werd opgeroepen, zegt genoeg zeker? Dat moment is de bekroning van mijn carrière”, aldus de wereldberoemde keeper van weleer aan Primo.

Het was ook tijdens dat WK dat hij zijn bijnaam El Sympatico kreeg. “Ik heb steeds mijn best gedaan: voor mijn broers, mijn moeder, mijn vrouw… Ik heb altijd geprobeerd om een goeie huisvader te zijn. Mijn gezin is altijd het belangrijkst geweest”, aldus Jean-Marie.

Voor hem waren de moeilijkste momenten uit zijn leven wanneer zijn dochters hun kinderen op de wereld zetten.

“Alle keren dat Debby, Lyndsey of Kelly moest bevallen, was ik doodnerveus! Ik heb zes keer die negen maanden zwangerschap voluit meebeleefd. Ik had daar meer stress voor dan voor een belangrijke wedstrijd. Maar mijn zes kleinkinderen zijn het schoonst mogelijke geschenk dat ik ooit heb gekregen. Geen enkele trofee komt in de buurt”, aldus El Sympatico aan Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.