Zita Wauters bouwt aan haar eigen weg, zo valt in Story te lezen. De jonge presentatrice vindt het dan ook erg vervelend dat iedereen haar als “dochter van…“ ziet.

“Pas op, ik ben heel trots op papa en wat hij al bereikt heeft , maar hij staat wel los van mijn eigen carrière”, gaat Zita van start. “Ik wil mijn eigen pad bewandelen.”

Toch krijgt Zita regelmatig kritiek, vooral omdat ze, volgens bepaalde kwatongen, al de kansen in de schoot geworpen krijgt. 

“Iedereen denkt dat het voor mij makkelijker is, maar het tegendeel is waar”, pareert Zita. “Mensen zijn strenger voor mij, want ze zullen me altijd vergelijken met papa, de verwachtingen liggen heel hoog.”

Toch probeert Zita zich niet te laten ontmoedigen door de commentaren. “Ze zijn toch vaak onterecht”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.