Olga Leyers lijdt aan eczeem en onlangs drukte haar dermatologe haar met de neus op de feiten. Het was een bittere pil om slikken voor de jongste van de Leyers-dochters. Welke boodschap had de dokter voor Olga in petto?

Als kind zorgde de eczeem al voor een zekere schaamte bij Olga Leyers, en ook nu ze volwassen is blijft haar huid een gevoelig onderwerp. “Alleen al het idee van mijzelf te moeten insmeren met dikke cortisonecrème en dan kleren te moeten aandoen, ik vlieg daarvan tegen het plafond. Dat is een panische angst, nog altijd”, geeft Olga Leyers toe in Het Laatste Nieuws. De dokter kwam ook met slecht nieuws…

“Eczeem is een chronische ziekte, al is dat in mijn hoofd nog steeds niet doorgedrongen”, geeft Olga Leyers toe in het gesprek met het dagblad. “Vaak denk ik: op een dag is het over, dan hoef ik niet meer te smeren, maar zo is het natuurlijk niet.” De dokter had één duidelijke boodschap voor Olga…

“De dermatologe heeft het me laatst nog eens duidelijk gezegd. ‘Dit is wel voor de rest van je léven, je moet een manier vinden om ermee om te gaan’”, aldus Olga Leyers in Het Laatste Nieuws. “Dat was een emotioneel moment”, geeft Olga toe. Want één iets is duidelijk…

“Ze heeft natuurlijk gelijk, ik zou eens preventief moeten leren denken in plaats van altijd maar brandjes te blussen. Anders eten, misschien wat sporten en het niet altijd tot een eczeemopstoot laten komen, zou al veel helpen”, weet Olga Leyers wat haar te doen staat. Alleen moet ze het ook nog leren toepassen…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.