In de Gazet Van Antwerpen vertelt Helmut Lotti dat de “goesting” om op een podium te staan er al van kindsbeen in zat.

“Mijn grootvader was directeur van Opera Gent. Toen hij figuranten zocht, mocht ik als 6-jarige mijn eerste optreden doen”, gaat Helmut van start. “In het stuk moest ik de trap aflopen en na enkele seconden weer van het podium verdwijnen. In plaats daarvan ben ik naast haar blijven zitten en begon ik mee te zingen. Tot hilariteit van het publiek! De hele zaal lag plat van het lachen. Ik voelde toen al dat ik het fantastisch vond om mensen te entertainen.”

Doorheen de jaren is de drang om op het voorplan te treden blijven groeien bij de zanger. “Bij de jeugdbeweging was ik diegene die de groep aan het zingen bracht”, geeft hij aan.

Een talent dat de zanger tot op de dag van vandaag is blijven ontwikkelen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.