Op 4 december is Jean-Marie Pfaff 70 jaar. En stilzitten is nog steeds niets voor hem, benadrukt de gewezen topkeeper in Het Laatste Nieuws.

“Ik ben nog altijd graag bezig, al moet ik toegeven dat ik snel in slaap val als ik ’s avonds terug thuis kom”, verklapt Jean-Marie. “Dan is mijn pijp uit en moet ik rusten.”

Ook fietsen is er niet meer bij sinds er vier jaar geleden een buis in zijn hart werd gestoken voor een betere doorstroming van het bloed. In de tuin werken doet hij nog graag en er zijn nog zijn kleinkinderen. “Ze mogen altijd met hun lief bij ons komen slapen, ze kunnen altijd bij ons terecht”, glundert de trotse grootvader.

Als er een feest komt voor zijn 70ste, zullen het de kinderen en kleinkinderen zijn die ervoor zorgen. “Ik ben al content met een doos boules de Berlin”, lacht Jean-Marie.

En volgend jaar heeft het koppel nog wat te vieren. Carmen en Jean-Marie zijn dan vijftig jaar getrouwd. Hun geheim? Veel variatie in het leven. “Carmen volgde me enthousiast toen ik op hoog niveau voetbalde”, blikt de topdoelman terug in Het Laatste Nieuws. “De komst van onze drie kinderen heeft ook veel veranderd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.