“Ik heb nog les gegeven in het bijzonder onderwijs, ik heb dat heel graag gedaan”

James Cooke en zijn man Dorian zijn heel gelukkig samen. “Dorian en ik zijn gelukkig heel communicatief, dus als er iets scheelt, praten we daar direct over”, vertelt James openhartig in Primo.

De grote ‘zorgfactor’ van James is echter niet enkel terug te vinden in zijn relatie. Een job in de sociale sector of in de zorg was ook wel iets voor hem.

Wat velen niet weten is dat James in een vorig leven nog les gaf in het bijzonder onderwijs. Als leerkracht muzische vorming kwam hij veel te weten over de leerlingen. “Kinderen kunnen zich niet altijd uitdrukken via woorden met wel via kleuren of muziek”, deelt James mee aan het weekblad Primo.

Naar het einde van het schooljaar toe werd er gewerkt aan een musical en het kostte James in het begin vaak heel wat moeite om de jongeren hun interesse op te wekken. “Op de dag zelf staan ze allemaal te blinken op het podium”, ontdekte James Cooke.

Velen onder hen hebben al heel dikwijls gehoord dat ze niks kunnen en als er dan een staande ovatie wordt gegeven, dan rollen de tranen over ieders wangen, zeker ook bij James.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.